Αρχική» Οι Μεγάλοι στο σχολείο

Οι Μεγάλοι στο σχολείο

Θρύλος και αλήθεια για την επιτυχία στη ζωή: Αϊνστάιν· Σαρτρ·Νόμπελ· Τσάπλιν· Έντισον· Κάφκα· Μπρεχτ· Τσώρτσιλ· Μαρξ· Λένιν· Μότσαρτ· Φρόυντ και 100 άλλοι

Οι Μεγάλοι στο σχολείο
Συγγραφέας : Prause Gerhard
Μεταφραστής : Γκίκας Γιώργος
Εκδότης : Νότος
Έτος έκδοσης : 1977
ISBN :
Σελίδες : 317
Σχήμα : 22χ14
 
Κατηγορίες : Πρόσωπα στην ιστορία, Σχολείο
 

3.26 €
2.90 €
Από γενιά σε γενιά συντηρείται o θρύλος γύρω από τις μεγαλοφυΐες, πού στην παιδική τους, ιδιαίτερα στην σχολική τους ηλικία, δεν ήταν παρά "μεγάλα μηδενικά". Ο γερμανός δημοσιογράφος Δρ. Γκέρχαρντ Πράουζε, συγγραφέας διαφόρων βιβλίων, που κυκλοφόρησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντιτύπων, απαντά στο βιβλίο αυτό τόσο στο ερώτημα, αν ο θρύλος αυτός έχει βάση όσο και στο ερώτημα, αν η επιτυχία στο σχολείο προδικάζει και την επιτυχία στη ζωή.

Στις σελίδες του ο συγγραφέας παραθέτει με πρωτότυπο και γλαφυρό τρόπο άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από την μαθητική και σπουδαστική ζωή 100 περίπου μεγάλων στοχαστών, ποιητών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, πολιτικών, στρατιωτικών, βιομηχάνων, εφευρετών κ.λπ. Δείχνει τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν σε νεαρή ηλικία και περιγράφει τη δίψα τους για μάθηση, την γνωριμία τους με την επιστήμη, το ενδιαφέρον τους για την έρευνα.
Παρουσιάζοντας το πορτραίτο διασήμων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ιστορίας στην νεανική τους ηλικία ο Πράουζε σκιαγραφεί συγχρόνως και την ιστορική εξέλιξη του ιδεώδους της παιδείας μέσα απ' τους αιώνες: από τα γυμνάσια της αρχαίας Ελλάδας μέχρι τις μοναστηριακές σχολές του Μεσαίωνα και τα πρώτα πανεπιστήμια ως τις μέρες μας.

Έτσι το βιβλίο του Πράουζε με τα πολλά καινούργια στοιχεία και τις ανέκδοτες λεπτομέρειες, πού περιέχει, παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον τόσο για τους αναγνώστες βιογραφιών και ιστορικών μυθιστορημάτων όσο και για όλους εκείνους, πού ασχολούνται με την παιδεία - εκπαιδευτικούς, γονείς και φυσικά μαθητές και σπουδαστές.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Άρης ο αρχηγός των ατάκτων

Χαριτόπουλος, Διονύσης
Τόπος(2009)
960-6863-35-2
797
52.40 €
36.16 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Ο θρύλος του Μπάυρον

Βαφόπουλος, Γεώργιος Θ.
Ροές(1988)
 
137
10.65 €
7.35 €

Ραμσής ο Μέγας

Vandenberg, Philipp
Κονιδάρης(1980)
960-392-094-0
437
26.49 €
18.28 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο